Ombruk for fleksibilitet i bygg

Vi har fått støtte fra Enova for å utforske mulighetene for ombruk og gjenbruk av bygningsdeler på Varde. Studien kartlegger hvordan bygningen kan tilpasses for fleksibel bruk med minimale inngrep i den eksisterende strukturen. Rapporten ferdigstilles 4. mai og leveres 4. juni.

Arbeidspakker i studien

  • Behovskartlegging: Undersøkelse av hvilke funksjoner som kan innføres, og hvordan bygningen kan tilrettelegges for fleksibel bruk.

  • Overordnet kartlegging og digital modellering: 3D-skanning og BIM-modellering for en helhetlig vurdering av hva som kan bevares, rehabiliteres eller gjenbrukes.

  • Ombruk av materialer: Analyse av muligheter for gjenbruk av eksisterende komponenter, samt innhenting av brukte materialer lokalt.

Fremtidig ombruk: Planlegging for hvordan bygningen kan designes for demontering og videre ombruk av materialer i fremtiden.

Beregning av klimagevinst

Studien vurderer materialenes potensielle klimagevinst ved ombruk, ved å sammenligne utslipp fra nyproduksjon med utslipp knyttet til gjenbruk. Dette gir et konkret bilde av prosjektets bærekraftige verdi.

Veien videre

Etter mulighetsstudien vil prosjektet gå inn i en videre finansierings- og planleggingsfase. Videre utvikling skjer i samarbeid med lokale og nasjonale aktører for å sikre en bærekraftig transformasjon av Varde til et levende og inkluderende samlingssted.

Resirqel vurderer ombruk for Varde

Ingen er sirkulære alene. Resirqel er en tverrfaglig rådgiverbedrift spesialisert på ombruk av byggevarer og utvikling av praktiske løsninger for ombruk. Siden 2013 har selskapet gått nye veier for sirkularitet og samlet unik erfaring. Som Norges ledende ombruksspesialist bistår Resirqel kunder med å realisere ombruk i prosjekter – fra start til slutt, og til en ny start igjen.


Next
Next

Energikartlegging av Varde på Averøy